|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
15/04/1999 |
Data da última atualização: |
15/04/1999 |
Autoria: |
LIMA, C. M. R. de; BORGHETTI, F.; SOUSA, M. V. de. |
Título: |
Temperature and germination of the leguminosae Enterolobium contortisiliquum. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Fisiologia Vegetal, Brasilia, v.9, n.2, p.97-102, 1997. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Enterolobium contortisiliquum (Vell.) Morong. (Leguminosae-Mimosoideae) is an arboreal species of the Cerrado vegetation. The minimum germination temperatura lies between 10.9 and 11.9oC, and the maximum germination temperature is located between 40.9 and 42.4oC. The germinabilities are statistically not different from 100% between 18.2 and 38.8oC. The germination rate becomes higher as the incubation temperature increases. The plots of relative frequency of germination are predominantly platykurtic at lower temperatures and leptokurtic at higher ones. The action of temperature as a regulating factor in the germinative process is discussed, as well as the revelance of certain seed morphology and germination characteristics for the establishment of a seed bank. |
Palavras-Chave: |
Timbauva. |
Thesagro: |
Cerrado; Enterolobium Contortisiliquum; Germinação; Temperatura. |
Thesaurus Nal: |
germination; temperature. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01422naa a2200229 a 4500 001 1545206 005 1999-04-15 008 1997 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLIMA, C. M. R. de 245 $aTemperature and germination of the leguminosae Enterolobium contortisiliquum. 260 $c1997 520 $aEnterolobium contortisiliquum (Vell.) Morong. (Leguminosae-Mimosoideae) is an arboreal species of the Cerrado vegetation. The minimum germination temperatura lies between 10.9 and 11.9oC, and the maximum germination temperature is located between 40.9 and 42.4oC. The germinabilities are statistically not different from 100% between 18.2 and 38.8oC. The germination rate becomes higher as the incubation temperature increases. The plots of relative frequency of germination are predominantly platykurtic at lower temperatures and leptokurtic at higher ones. The action of temperature as a regulating factor in the germinative process is discussed, as well as the revelance of certain seed morphology and germination characteristics for the establishment of a seed bank. 650 $agermination 650 $atemperature 650 $aCerrado 650 $aEnterolobium Contortisiliquum 650 $aGerminação 650 $aTemperatura 653 $aTimbauva 700 1 $aBORGHETTI, F. 700 1 $aSOUSA, M. V. de 773 $tRevista Brasileira de Fisiologia Vegetal, Brasilia$gv.9, n.2, p.97-102, 1997.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
21/02/2011 |
Data da última atualização: |
04/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SEGOVIA, J. F. O.; GONÇALVES, M. C. A.; CARVALHO, A. C. A. de. |
Afiliação: |
JORGE FEDERICO ORELLANA SEGOVIA, CPAF-AP; M. C. A. GONÇALVES, Universidade Federal do Amapá; ANTONIO CLAUDIO ALMEIDA DE CARVALHO, CPAF-AP. |
Título: |
A Demanda de inovações e estratégias competitivas no extrativismo de castanha-do-brasil no Estado do Amapá. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: KANZAKI, L. I. B. (Org.). Desenvolvimento sustentável em áreas de extrativismo da castanha do brasil no sul do Amapá. Belém, PA: Banco da Amazônia, 2010. p. 195-240. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Agroextrativismo; Castanha do brasil. |
Thesagro: |
Desenvolvimento sustentável; Mudança tecnológica. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27986/1/AP-2010-CastanhaAmapa-CapVI.pdf
|
Marc: |
LEADER 00745naa a2200181 a 4500 001 1878163 005 2022-10-04 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSEGOVIA, J. F. O. 245 $aA Demanda de inovações e estratégias competitivas no extrativismo de castanha-do-brasil no Estado do Amapá.$h[electronic resource] 260 $c2010 650 $aDesenvolvimento sustentável 650 $aMudança tecnológica 653 $aAgroextrativismo 653 $aCastanha do brasil 700 1 $aGONÇALVES, M. C. A. 700 1 $aCARVALHO, A. C. A. de 773 $tIn: KANZAKI, L. I. B. (Org.). Desenvolvimento sustentável em áreas de extrativismo da castanha do brasil no sul do Amapá. Belém, PA: Banco da Amazônia, 2010. p. 195-240.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|